Com esborrar casa teva de Google Maps

Com esborrar casa teva de Google Maps

Fa uns quants anys haviem de mirar mapes o fins i tot preguntar a desconeguts (on s'ha vist!) per poder arribar a llocs nous o que no recordàvem on eren, i ara només hem de buscar el nom del lloc i automàticament ens diuen on és i quina és la ruta més òptima per arribar-hi.

Entre aquestes dues situacions hi ha hagut una empresa, Google, que sistemàticament ha volgut digitalitzar i fer seu tot allò fisic perquè estigui disponible per buscar sota el seu regne de les dades. Així, el 2004 van adquirir el que s'acabaria convertint en google Maps. Al 2007, ja ens demanaven la nostra localització amb GPS i wifi. Ara, no es van quedar aquí i van decidir fotografiar tot racó de la terra on l'esser humà podia arribar. Així, flotes de cotxes amb càmeres i escàners de WIFIs van començar la seva conquesta de la terra. D'aquesta forma va néixer "Google Street View", i ens oferia una experiència immersiva des de la comoditat de la nostra casa.

Ara, no tot era tant bonic donat que a les fotos podies identificar persones, matrícules i fins i tot algunes fotografiaven espais privats com cases i jardins. A alemanya, per exemple, Google va patir la resisència més cruenta en contra d'aquest sistema, segons el directiu de Privacitat Global de Google va expressar el 2009. Així, allí Google ja no es dedica a fotografiar els seus carrers, i la gran majoria de cases no apareixen en aquest mode.

Per la resta, aquests són els cinc senzills passos que has de fer si vols que casa teva no es pugui veure més, i així poder recuperar part de la teva privacitat.

  1. Busca casa teva al Google Maps.
  2. Localitza l'Street View i entra-hi.
  3. Localitza i clica "Informa d'un problema".
  4. A continuació t'apareixerà una pàgina que canviarà depenent si la imatge és de Google o no. Si és de google, tindràs el mateix que en la imatge que apareix aquí. Si no, hauràs d'indicar que per qüestions de privadesa s'ha de desenfocar.
  5. Finalment, envia el formulari.
ATENCIÓ! Un cop hagin desenfocat la image, ja no podrà tornar a mostrar-se.
Pas dos: localitza la vista d'Street View per casa teva
Pas tres, informa d'un problema
Finalment, indica que és casa teva i que vols que es desenfoqui la image.

Font de la història de Google Maps i les resistències a la privacitat d'street view: