Banca i Bitcoin

Banca i Bitcoin

Cada cop els bancs estan apostant més per la informatització dels seus sistemes. Mitjançant la banca online et permeten fer la majoria d’operacions a través d’internet. Aquest és un fet bastant còmode, ho reconec, i tot i que moltes vegades el disseny d’aquestes aplicacions sembla que tingui deu anys d’activitat, generalment compleixen la seva funció. Aquest fet ha ocasionat que cada cop hagis d’anar menys a les oficines i que et cobrin de més per fer en les oficines els tràmits que podries fer a través d’internet. Així, s’aprofita per anar reduint el nombre de persones que han de treballar a les oficines per, en un futur, tenir només una persona en les oficines més grans.

Això no seria un problema sempre que aquestes aplicacions vagin bé. I és el que m’ha passat aquests dies. Volent fer una transferència SEPA, tota l’estona em donava error. “En aquests moments no es pot portar a terme la operació” era el missatge que saltava a la pantalla. Increïble. M’estàs dient que quan vaig anar a la oficina a fer la transferència em van dir que la fes per internet i ara em passa això? No em quadra res. Imagineu-vos què podria fer en un futur proper on no hi hagi cap empleat en casi cap oficina. Què hauré de fer? L’ajuda del banc només et permet navegar per un conjunt de preguntes emmagatzemades que no donen cap explicació de l’error. Perquè la cosa és tan complicada?

I per no parlar del temps que has d’esperar perquè les transferències es confirmin. En transferències europees normalment arriben en 3 dies, però en les internacionals, tens sort si t’arriben al cap de dues setmanes, perquè hi ha una gran probabilitat que t’hagis d’estar barallant amb el banc dia sí i dia també.

Si ho comparo amb el Bitcoin això és totalment antiquat, lent i inimaginable. El Bitcoin és una criptomoneda amb 7 anys de vida, molt poc, però que té un concepte revolucionari. El Bitcoin és resultat d’ajuntar eines que fa molt de temps que existeixen en el món d’internet amb la solució al problema d’enviar diners a través d’internet. Sabeu quan tardes en fer una transferència mitjançant Bitcoin? 1 minut. L’altre rep els diners com a màxim al cap de 10 minuts i si vol estar-ne segur, esperant una hora podrà confirmar que són seus. Pots enviar des de i cap a qualsevol part del món de forma immediata. I lo millor és que les comissions no són més de 5 cèntims d’euro, fins i tot per les transferències més grans!

Sembla irreal, no?

Salut!

Actualització: Resulta que la transferència aquesta al final no es podia fer a través d’internet per estar marcada com nosequè. Total, després de 4 dies he hagut de tornar a anar a la sucursal a que me la fessin. No m’han cobrat de més (per sort). Tot i això, l’experiència m’ha servit per comprovar que si et queixes per twitter et fan bastant de cas. Ahir diumenge a les 2-3 em trucaven per aclarir-me el que passava. No obstant aquests 4 dies m’han fet perdre bastant. Llarga vida a altres formes de finances!